Vilodagar

Apr 25, 2018 @ 16:48Categories: TräningsTankar&Pass

Ojojoj, man ska inte underskatta dessa dagar. Jag var en av dem som inte tog vila på allvar. Tyckte det kändes klent att vila, klart att man ska köra på tänkte jag. Det är då man utvecklas! Framförallt var jag fixerad av tanken att förbränna energi och ligga på ett underskott, ständigt. Men saken är den att det hela slutade med att jag blev övertränad och omotiverad till att fortsätta träna, allt tog lixom emot. 

 

Min syn på vila ändrades inte förens jag läste på kring ämnet och tog till mig av det jag läste. Det är under vilan din kropp bygger upp sig, för saken är den att när du tränar bryts musklerna ner, det är inte farligt på något sätt men viktigt att tänka på är att man låter sin kropp återhämta sig genom bra kost och vila. Det som kommer hända om du inte tar vilan i kombination med kosten kommer dina muskler förtära istället för att bli större och det vill vi ju inte? Ellerhur? Så ta vilan på allvar vänner! 

 

Hur många dagar i veckan vilar jag då och när ska man ha dem? Oftast två dagar i veckan. Jag brukar ha bestämda vilodagar just för att det är mer sannolikt att jag faktiskt tar dem då, annars faller jag gärna tillbaka i gamla dåliga vanor och tränar iallafall.

Comments (2)
JdjdjdjdHej, skulle du kunna lägga förebild på din kropp innan du börja träna? Tycker du är riktigt grym, fortsätt så!2018-04-25 18:20
Sofia JakobssonHej! Det hade jag absolut kunnat göra, nästa inlägg med andra ord! Massor med kramar xoxo2018-04-25 21:44
OPTIONS