vad vill jag egentligen?

Jun 24, 2018 @ 17:00Categories: Allmänt

Okej, jag har verkligen kommit under fun med att att det inte finns några genvägar att gå när det gäller träning och hälsa, det är något man hela tiden behöver lägga ner tid och energi på för att det ska ge resultat. Det gäller då också att ha tålamod med vad man håller på med. Jag vill skapa mig en livsstil som jag kan vara konsekvent med och bibehålla livet ut. Det kan jag säga har varit svårt för mig. Hitta en träningsform som jag tror att jag kommer tycka om hela livet, går det ens? För att komma lite närmare svaret började jag med att utesluta vissa träningsformer, en utav dem blev bodybuilding-stuff, det vill säga 10 reps 3 set. Det är verkligen det tråkigaste jag vet, monotont och tråkigt arbete. Känner att jag ödslar bort tid bara. Jag vill känna mig effektiv och riktigt märka att jag tagit ut mig efter ett pass, det gör jag inte efter ett sådant. Kanske för att jag inte har på tillräckligt med vikt men jag känner inte mig motiverad till att göra det, allt blir bara tråkigt och likadant. 

Powerlifting kunde jag också utesluta, något jag också testat tidigare. Denna träningsform tycker jag dock är roligare är vanlig gymträning eftersom jag känner mig stark och känner att jag använder kroppen för att få upp de tyngre vikterna. Det är däremot ingenting jag hade velat syssla med livet ut, det hade jag nog inte hållit för heller. 

Tillslut insåg jag verkligen att det rätta för mig är en mix mellan crossfit och bootcamp-style är det perfekta för mig. Jag får utlopp för min energi och jag ger mitt allra yttersta. Det tar inte så lång tid vilket i sin tid betyder att jag kan lägga mer tid på det som betyder mer för mig, som tillexempel min andra fritidsaktivitet; ridning. Sporten tar extremt mycket tid och det är också tid jag vill lägga ner, för att för mig är det betyder det allt. Att få pyssla om min häst och rida henne är något utav det bästa jag vet, eller det ÄR det bästa jag vet. 

Jag vill generellt sett bli en mer aktiv människa, det är så lätt att man blir ett vältränad soffpotatis. Det vill säga att man tränar aktivt på gymmet, kommer hem och bara kollar serier. Jag vill inte vara en sådan människa, det är jag alldeles för rastlös för. Tänk också hur mycket man missar på att bara ligga inne, du har ju hela världen där ute att upptäcka, gör det då! Det finns inget som stoppar dig. Såklart kan det vara skönt att vila och bara ha en hemmadag någon gång då och då men inte alltid. Människokroppen är gjord för att röra på sig, så varför inte göra det? Jag har som mål varje dag att gå MINST 10 000 steg. Hittills har det funkat bra! Om jag tänker efter är det inte så svårt att komma upp i det antalet, inte för min del åtminstone. I och med att jag är ute i stallet varje dag går jag rätt mycket. Jag har verkligen märkt skillnad på mig själv sedan jag började ta detta mer på allvar, speciellt psykiskt. Jag mår så mycket bättre när jag rör på mig och får vara aktiv under hela dagen. Jag sover mycket bättre, är mycket trevligare och gladare. Jag tycker ni borde ge det ett försök iallafall. 

Comments (0)
OPTIONS